Minder dan een uur van de zee, maar mijlen verwijderd van de glitter en glamour van de kust! Hier bevindt u zich niet meer aan de mondaine Franse Riviera, maar in het kloppende hart van de Provence, met haar rustieke en vooral landelijke karakter.

De Provence: glooiende heuvels en wijngaarden

De Provence wordt in het noorden begrensd door de Gorges du Verdon, in het zuidoosten door het Massif des Maures en het Esterel gebergte en in het westen door de uitlopers van de Sainte-Victoire en het Massif de la Sainte Baume. Tussen al deze gebergten vindt u een landschap van glooiende heuvels en wijngaarden, dichte bossen, bedekt met pittoreske en charmante dorpjes.

Beroemde wijngaarden

Rondom het Provencaalse stadje Draguignan liggen de beroemde wijngaarden van de Côtes de Provence. Het prachtige gebied is het oudste wijngebied van Zuid Frankrijk, heeft sinds 1977 een AOC en is dan ook van groot belang voor de Franse wijnproductie. Hier wordt vooral de wereldberoemde lichte rosé geproduceerd, die zo goed smaakt bij alle Provençaalse gerechten.

Een bezoek aan de wijngaarden in de Provence

Bezoekt u ook eens een wijndomein, bijvoorbeeld Chateau Sainte Roseline in Les-Arcs-sur-Argens of Chateau La Martinette in Lorgues.  Hier kunt u in alle rust de lekkerste wijnen proeven, zonder dat u zich verplicht voelt om iets te kopen. Naast de rosé zijn ook de rode en witte wijnen zeer de moeite waard. In Taradeau vindt u een goede coöperatie van lokale wijnproducenten, waar u goed wijn kunt kopen. Overigens zijn bij Chateau de Berne in Lorgues ook een mooi gastronomisch restaurant, een bistro en een wijnkelder. In deze wijnkelder worden het hele jaar door  wijnkelderbezoeken, wijnproeverijen en workshops georganiseerd. 

Locale producten uit de Var

In het binnenland van de Var vindt u een overvloed aan locale producten van het land, de zogenaamde produits du terroir, zoals truffels, fruit, groenten, bloemen, honing, tijm, olijfolie en nog veel meer. En logisch ook dat u hier veel van de beste restaurants van de Provence aantreft. Ook de lokale markten zijn natuurlijk een waar feest om te bezoeken, zoals op dinsdagmorgen de Provencaalse markt in Lorgues of op woensdagmorgen in Draguignan. 

Het middeleeuwse Lorgues

Lorgues is vooral populair bij Nederlanders en Belgen en is een typisch Provençaals marktstadje met een middeleeuws centrum dat wordt omringd door een prachtig landschap van bossen met pijnbomen, eikenbomen, olijfbomen en wijngaarden. Hier is een goede markt met landelijke producten. Ga ook eens truffels eten bij de ‘truffelkeizer’ Restaurant Bruno, wat ons betreft een echte aanrader. 

Pittoreske dorpjes in de Provence

Vlakbij liggen talrijke schilderachtige middeleeuwse dorpjes zoals Carcès, Taradeau, Vidauban, St Antonin du Var, Les-Arcs-sur-Argens en het charmante heuveldorp Flayosc met de vele goede restaurants, zoals L’Oustaou en het door Nederlanders opgezette La Salle a Manger. Nog een ander bekend restaurant is Les Gorges du Pennafort in Callas.Even weg van de drukte? In het achterland van de Var kunt u ook uitgebreid het culturele erfgoed van de Provence ontdekken zoals middeleeuwse kerken, molens, kerktorens, fonteinen en dat alles in pitorreske dorpjes. 

In Le Thoronet vindt u de beroemde abdij van Le Thoronet, midden tussen de lavendelvelden. Deze abdij uit 1146 geldt als de oudste abdij van de Provence en is zeer goed behouden gebleven door de relatief afgelegen ligging. Vandaag de dag is het toegestaan vrij rond te lopen in de abdij of u kunt deelnemen aan een rondleiding. Rond juni kleuren de lavendelvelden hier diepblauw en violet, een prachtig gezicht!

In de Provence wandelen, fietsen of paardrijden

Er zijn vele mooie en lokale wandelroutes, fietspaden en paardrijpaden in de regio Draguignan. In vrijwel elke plaats kunt u bij het Bureau de Tourisme terecht voor de meest prachtige routes. Bij La Motte is een prachtige wandeling bij de waterval Saut du Capelan. Even iets verder rijden en u bent in Gorges du Verdon, een fantastische omgeveing om te gaan wandelen en klimmen. Bij Le Muy en Vidauban kunt u heel goed vissen en de rivier de Argens is de ideale plek om te kanoën en kajakken. 

Mag je niet missen in de Provence

 • Beroemde wijngaarden
 • Het middeleeuwse Lorgues
 • Abdij Le Thoronet
Onze villa's in Pays Varois rondom Draguignan
8.8
Klanten over VillaSud

Klanten waarderen VillaSud met een gemiddeld rapportcijfer van: 8.8 (schaal 1 tot 10). Dit cijfer is gebaseerd op 1241 actuele reviews.

Lees meer klantbeoordelingen

Zuid Frankrijk & VillaSud

Wij doen voor u het zoekwerk

 • Professionele selectie en doorlopende checks
 • 250+ unieke, exclusieve villa's in Zuid-Frankrijk
 • Sfeervolle, luxe en moderne interieurs
 • Met privé zwembad of op loopafstand strand

Uw verblijf goed geregeld

 • Onze villa-specialisten kennen alle villa's goed
 • Wilt u iets speciaals? wij regelen het voor u!
 • Lokale villa-managers begeleiden u 
 • Online toegang boeking- en reisgegevens

What you see is what you get!

 • Wij werken rechtstreeks met villa-eigenaren
 • Villa's worden uitgebreid en oprecht beschreven 
 • Gedetailleerd, makkelijk en snel zoekfilter!
 • Mooie eerlijke foto's en filmbeelden

Thuis in Zuid-Frankrijk

 • Al bijna 20 jaar Zuid-Frankrijk specialist
 • Onze passie voor Zuid-Frankrijk delen wij graag!
 • Zuid-Frankrijk App met Insider Tips
 • Laat u inspireren door onze villa adviseurs!