De negen parels van de Provence

Tourrettes, Montauroux, Mons, Tanneron, Callian, Bagnols en St Paul en Forêt

Ten noorden van Fréjus-Saint-Raphaël bevindt zich op de uitlopers van het Esterel gebergte en de Alpen één van de mooiste gebieden in de Provence. Hier vindt u negen prachtige middeleeuwse bergdorpen, de zogenaamde 'villages perchés'. Deze hooggelegen negen parels van de Provence zijn Fayence, Seillans, Tourrettes, Montauroux, Mons, Tanneron, Callian, Bagnols en St Paul en Forêt. Deze pittoreske dorpen zijn typerend voor Zuid Frankrijk en de Provence.

Maak in het voorjaar, als de mimosa bloeit, eens een vlucht over het landschap met een zweefvliegtuig en geniet van het adembenemende landschap.

Middeleeuwse bergdorpjes en een schilderachtig platteland

In deze schilderachtige bergdorpjes met hun steile en smalle straatjes vol met oude herenhuizen, kapelletjes, kerken en zelfs middeleeuwse ruïnes zijn nog veel resten uit het verleden te vinden. 

Fayence

Fayence is gelegen op een heuvel tussen de zee en de bergen en omringd door het schilderachtige Provençaalse platteland. Deze parel is vooral zeer in trek bij Nederlanders en Belgen. Er zijn hier een aantal zeer goede restaurants te vinden, zoals Le Castelleras en Le Temps des Cerises (met een Nederlandse eigenaar) met een mooi terras. 

Tourrettes

Het rustige dorpje Tourrettes ligt vrijwel direct naast Fayence, heeft een middeleeuws kasteel en is verkeersvrij. Hier is het aangenaam wandelen langs de schaduwrijke pleinen en door de smalle straatjes. Liefhebber van golf? Golfbaan La Terre Blanche is verkozen tot één van de mooiste banen van Zuid Frankrijk.

Seillans

Het dorp Seillans is bekroond tot één van de mooiste dorpen van Frankrijk. En met recht, want het fraaie dorp ligt tussen de olijfbomen en is een doolhof van schitterende straatjes, prachtige pleinen, schaduwrijke hoven en oude fonteinen. Geliefd bij kunstenaars, want oa de beroemde surrealistische schilder Max Ernst bracht hier de laatste 10 jaar van zijn leven door. Wij eten altijd graag buiten op het plein met fontein bij Hotel des Deux Rocs, gevestigd in een 17e-eeuwse bastide. Bezoek ook Magnanerie de Seillans, een galerie gevestigd in een 19e-eeuwse zijdefabriek. 

Bargemon

Op 500 m hoogte verscholen tussen de olijfbomen ligt met haar mooie pleinen en talrijke fonteinen het pittoreske middeleeuws dorp Bargemon. Bij het Office de Tourisme kunt u een rondleiding reserveren langs de kasteelmuren en de poorten die gebouwd zijn in de 12e tot 16e eeuw. Restaurant Maître Blanc heeft een goede keuken. 

Mons: uitzicht op Corsica

Mons ligt even buiten Bargemon en is het hoogst gelegen dorpje in de streek Fayence. U geniet hier van een overweldigend uitzicht: een mooie mix van de heuvels van de Pays de Fayence en het Massif de l'Estérel én de baai van Fréjus - Saint-Raphaël. Op een heldere dag is zelfs het eiland Corsica te zien!

Callian

Het gezellige dorpje Callian met zijn smalle steegjes en kleine pleintjes is gelegen op een heuvel met uitzicht op het Esterel gebergte en de Alpen. Het middeleeuwse kasteel gebouwd op een rots is een heuse blikvanger! 

Montauroux

Montauroux is het eerste middeleeuwse dorpje dat u tegenkomt vanaf het meer van St. Cassien. Niemand minder dan de Franse couturier Christian Dior bracht hier jarenlang zijn vakanties door op het prachtige Chateau de la Colle Noir. 

St. Cassien

Vooral in de zomer biedt het meer van St. Cassien u een mooie koele adempauze. Het werkelijk schitterende meer is omringd door wandelpaden en populair door de vele watersporten (kano, waterfiets, boot of peddelboot).   

Gorges du Verdon, Lac St. Croix en de stranden van Fréjus-Saint-Raphaël

Bezoek de grootste kloof van Europa, de indrukwekkende Gorges du Verdon en het stuwmeer Lac St. Croix. De heerlijke stranden van Fréjus-Saint-Raphaël bevinden zich op minder dan een 1 uur rijden.

Bagnols en Saint Paul en Foret

Wat dichter bij de kust midden in een bosrijk gebied liggen de dorpjes Bagnols en Saint Paul en Foret. Hier kunt u genieten van de prachtige natuur en schitterende wandelingen maken. In de zomermaanden worden er met regelmaat leuke rondleidingen gegeven.

Mag je niet missen in Seillans en Fayence

 • Middeleeuwse dorpjes
 • Hotel des Deux Rocs
 • Kloof Georges du Verdon
Bekijk onze villa’s in Pays de Fayence
8.8
Klanten over VillaSud

Klanten waarderen VillaSud met een gemiddeld rapportcijfer van: 8.8 (schaal 1 tot 10). Dit cijfer is gebaseerd op 1241 actuele reviews.

Lees meer klantbeoordelingen

Zuid Frankrijk & VillaSud

Wij doen voor u het zoekwerk

 • Professionele selectie en doorlopende checks
 • 250+ unieke, exclusieve villa's in Zuid-Frankrijk
 • Sfeervolle, luxe en moderne interieurs
 • Met privé zwembad of op loopafstand strand

Uw verblijf goed geregeld

 • Onze villa-specialisten kennen alle villa's goed
 • Wilt u iets speciaals? wij regelen het voor u!
 • Lokale villa-managers begeleiden u 
 • Online toegang boeking- en reisgegevens

What you see is what you get!

 • Wij werken rechtstreeks met villa-eigenaren
 • Villa's worden uitgebreid en oprecht beschreven 
 • Gedetailleerd, makkelijk en snel zoekfilter!
 • Mooie eerlijke foto's en filmbeelden

Thuis in Zuid-Frankrijk

 • Al bijna 20 jaar Zuid-Frankrijk specialist
 • Onze passie voor Zuid-Frankrijk delen wij graag!
 • Zuid-Frankrijk App met Insider Tips
 • Laat u inspireren door onze villa adviseurs!