De Rothschild Villa en Tuinen liggen op ongeveer 30 minuten rijden van Nice, op smalste deel van Saint-Jean-Cap-Ferrat. De villa is ook goed bereikbaar per bus (lijn 81) vanuit Nice. Vanaf de bushalte is het ongeveer 10 minuten lopen naar de villa.

De villa is fraai gerestaureerd, met een grote patio, rijk gedecoreerde kamers en privé-appartementen. Ze bergt een onschatbare collectie van Sèvres en Vincennes koninklijke porselein. Ook kunt u een film bekijken: een documentaire die het verhaal van de magische villa en zijn collecties vertelt (in het Frans en Engels). 

De villa heeft 9 prachtige tuinen versierd met patio's, fonteinen, vijvers, bloemperken en schaduwrijke paden. Het zicht op de baai van Villefranche en Beaulieu-sur-Mer is adembenemend. 

Er zijn kop-telefoons beschikbaar. Het is niet toegestaan om uw eigen lunch mee te nemen. Wel is het mogelijk om – en dit kunnen wij u van harte aanbevelen - een ticket met lunchpakket nemen, zodat u heerlijk ontspannen kunt picknicken in de tuinen van de villa. 

Openingstijden: 10:00-18:00 - 19:00 (01/ 07-31/08) - 14:00-18:00 (2 / 11-16 /2); 
Adres: Av. Ephrussi, 06230 St-Jean-Cap-Ferrat, Frankrijk

http://www.villa-ephrussi.com

Terug naar het overzicht met De leukste dagtrips.