Fréjus en Saint-Raphaël zijn de grotere badplaatsen aan de Cote d’Azur en van oorsprong oude Romeinse kustplaatsen. Ze liggen vrijwel naast elkaar en worden daarom ook altijd in een adem genoemd. Hadden de Romeinen er vroeger dus een belangrijke nederzetting, tegenwoordig is het een populaire vakantiebestemming voor gezinnen met kinderen. Fréjus en Saint- Raphaël hebben mooie brede zandstranden, een gezellige boulevard en veel festiviteiten in de zomer. Door de gunstige ligging tussen Saint Tropez en Cannes én het Estérel gebergte, is Fréjus-Saint-Raphaël ook een hele goede uitvalsbasis voor leuke uitstapjes, fietstochten en mooie wandelingen. In Fréjus zijn op veel plekken nog restanten te vinden uit de Romeinse tijd en vanuit Saint Raphaël loopt een prachtige kustweg die u langs het Estérel gebergte voert. Bezoek ook de kleine kustplaatsjes zoals Anthéor, Agay en Le Trayas.

Fréjus

Fréjus heeft vanwege haar bewogen geschiedenis een interessant historisch centrum en de vele Romeinse overblijfselen vormen een imponerend decor met als hoogtepunt de Arènes de Fréjus. In dit prachtige amphitheater met arena vochten ooit de Romeinse gladiatoren, maar inmiddels is het vooral een interessante toeristische trekpleister. In de zomer worden hier regelmatig concerten georganiseerd. Ook het aquaduct, de stadswallen en stadspoorten Porte des Gaules en Porte de Rome in Fréjus als ook het archeologisch museum zijn een bezoek waard.

Saint-Raphaël

De kustlijn van Saint-Raphaël is maar liefst 36 kilometer lang met heel veel verschillende stranden. Van Frejus-Plage tot de jachthaven Fréjus-Port is er een mooi breed zandstrand en een levendige boulevard. Saint-Raphaël heeft een gezellige, pas vernieuwde haven met een boulevard met platanen. Hiervandaan vaart u met het veerbootje tweemaal per dag naar Saint Tropez en er worden ook mooie tochten op zee georganiseerd. De vele strandrestaurantjes hebben gezellige terrassen met ligstoelen.

Havens en watersport

Met maar liefst vijf verschillende havens is Fréjus-Saint-Raphaël de ideale plek voor watersporters. Wilt u een zeilboot of motorjacht huren? Dan kunt u terecht bij de Club Nautique de Fréjus en de Yacht Club International de Saint-Raphaël. Jaarlijks wordt de Regatta van Saint-Raphaël gehouden. Ook duiken is een veelbeoefende sport, op meerdere plekken kan zelfs op wrakken worden gedoken. In Agay is een goede duikschool. Voor kinderen is er langs de gezellige boulevards overal vertier te vinden. De grootste pretparken vindt u in de buurt van Fréjus, zoals Aqualand Fréjus en Parc Zoologique de Fréjus.

Culinair genieten in Fréjus en Saint-Raphaël

De toeristische restaurants langs de kust zijn veelal minder goed dan de restaurants in het centrum van Fréjus en Saint-Raphaël. Gerenommeerde restaurants zijn bijvoorbeeld L’Amandier in Fréjus en La Table in Saint-Raphaël. In Agay zijn bij het strand een aantal leuke restaurantjes. Aan de westkant van het strand in het centrum van Agay ligt het rustige restaurant Maobi met goede ligstoelen, een mooi strand en u kunt er goed eten. In het straatje er tegenover kunt u lekker eten bij het gezellige Coté le Jardin. En tegenover restaurant Maobi is een heel goede bakker tevens traiteur.

Golfen in Fréjus-Saint-Raphaël

Wilt u golfen tijdens uw vakantie? Vlakbij Fréjus-Saint-Raphaël vindt u de 18-holes baan van Golf Valescure, Golf Blue Green d’Esterel en Golf de Roquebrune. Maar ook veel andere goede golfbanen bevinden zich op minder dan 20 km afstand van Fréjus-Saint-Raphaël, zoals Terre Blanche, Golf de Saint Endreol, Golf de Sainte-Maxime en Beauvallon. In Agay zijn trouwens zes heel goed onderhouden tennisbanen.

Route door Estérel gebergte

Vanuit Fréjus-Saint-Raphaël kunt u met de auto de beroemde Route la Corniche d'Or volgen, richting Cannes. Deze route is zeer de moeite waard, want u rijdt via Agay-Plage, Anthéor en Le Trayas door het prachtig rode Estérel gebergte. Stop onderweg om even lekker te zwemmen in een Calanques. Ook is het hier heerlijk wandelen, volg bijvoorbeeld de wandelroute die start bij Col de Belle Barbe of de wandelroute bij de Cap Dramont.

Wandelen langs de kust

Leuk voor kinderen (maar ook voor volwassenen natuurlijk) is de wandeltocht langs de kust van Agay naar Saint-Raphaël. U loopt dan pal langs de zee en over de rotsen. Er is een speciaal traject ontworpen om dit op een ongevaarlijke manier te doen. Alles staat goed aangegeven! Onderweg vindt u, hoe kan het ook anders, het leuke restaurantje Le Tortue waar het goed toeven is. Natuurlijk met een mooi en rustig gelegen strand met prima ligstoelen. Vanuit Agay richting Valescure vindt u prachtige wandelpaden de bergen in. De wegen zijn er prima en de vergezichten met uitzicht op zee zijn prachtig. Er zijn ook ongebaande paden, maar alle wandelroutes zijn merendeels goed aangegeven.

Mag je niet missen in Fréjus en Saint-Raphaël

 • Arènes de Fréjus
 • Brede zandstranden Saint-Raphaël
 • Mooie restaurants

Klanten over VillaSud

9.1

Klanten waarderen VillaSud met een gemiddeld rapportcijfer van: 9.1 (schaal 1 tot 10). Dit cijfer is gebaseerd op 2461 reviews.

Zuid Frankrijk & VillaSud

Wij doen voor u het zoekwerk

Villasud
 • Professionele selectie en doorlopende checks
 • 250+ unieke, exclusieve villa's in Zuid-Frankrijk
 • Sfeervolle, luxe en moderne interieurs
 • Met privé zwembad of op loopafstand strand

Uw verblijf goed geregeld

Villasud
 • Onze villa-specialisten kennen alle villa's goed
 • Wilt u iets speciaals? wij regelen het voor u!
 • Lokale villa-managers begeleiden u 
 • Online toegang boeking- en reisgegevens

What you see is what you get!

Villasud
 • Wij werken rechtstreeks met villa-eigenaren
 • Villa's worden uitgebreid en oprecht beschreven 
 • Gedetailleerd, makkelijk en snel zoekfilter!
 • Mooie eerlijke foto's en filmbeelden

Thuis in Zuid-Frankrijk

Villasud
 • Al bijna 20 jaar Zuid-Frankrijk specialist
 • Onze passie voor Zuid-Frankrijk delen wij graag!
 • Zuid-Frankrijk App met Insider Tips
 • Laat u inspireren door onze villa adviseurs!