De mooie, maar vooral rustige stranden van Théoule-sur-Mer

De mooie, maar vooral rustige stranden van Théoule-sur-Mer

Het hoogseizoen en daarmee ook de drukte op de stranden aan de Côte d'Azur is voorbij. De temperatuur, ook van het zeewater, is nog heerlijk dus het is volop genieten voor iedereen die momenteel in Zuid-Frankrijk op vakantie is! Als je vanwege de schoolvakanties gebonden bent aan een vakantie in de drukke juli of augustus periode is het goed te weten dat er ook rustige baaien en strandjes bestaan aan de Zuid-Franse kust.

THeoule baai Aiguille

Strandjes die nog niet zo bekend zijn, bijvoorbeeld omdat je er een stuk voor moet lopen om ze te bereiken. Dus Wil je de drukke stranden van Cannes, Nice, Antibes en Juan les Pins achter je laten, zet dan de auto aan de kant van de weg en daal te voet af naar een van de mooie en rustigere strandjes van Théoule sur Mer!

strandeb bij Theoule

Théoule sur Mer heeft totaal zeven openbare stranden, zowel zandstranden als kiezelstranden. Ze hebben met elkaar gemeen dat ze uitkijken op de Golfe de la Napoule met uitzicht op Cannes en de Iles de Lerins. Als eerste strand noemen we Plage de l’Aiguille dat ligt op de Pointe de l’Aiguille en onderdeel is van het Parc de l’Aiguille. Dit is een regionaal natuurpark met een oppervlakte van 7 hectare dat zich uitstrekt tot de rode kliffen van het Estérel gebergte.

Pointe d'Auguille

Dit openbare zandstrand bevindt zich aan het einde van Promenade André Pradayrol in Théoule-sur-Mer. Op dit strand bevindt zich restautant d’Aguilles waar je onder andere heerlijk verse vis kunt eten.

Restaurant op strand Aguille

Vergeet niet je duikbril en snorkel mee te nemen want het water is heel helder en er zijn veel vissen te zien. De mooie plekken om te snorkelen, de zogenaamde ’Sentier de découverte sous-marin de la Pointe de l'Aiguille’ is met boeien aangegeven. Hier is het onderwaterleven voor snorkelaars extra mooi!

Helder water Theoule

Het brede zandstrand van Plage de l'Aguille biedt een mooi uitzicht op een bijzonder intrigerende rotsformatie. Ben je er in het hoogseizoen, dan is dit strand ook een prima plek om het vuurwerk van Cannes te aanschouwen! Aangezien het strand begrensd wordt door een heuvel is er, als je niet in de zon wil liggen, ook een schaduwplek te vinden.

Springen van klif in Theoule

Na Plage de l'Aguille bevinden zich achter een grote klif drie baaien waarvan een met een een spectaculaire natuurlijke boog: les Criques de la pointe de l’Aguille. Het is ongeveer 20 minuten lopen naar deze baaien waar het, vooral door de week, rustig is. In het weekend kant het er druk zijn omdat dan de lokale Fransen de weg naar deze baaien weten te vinden… Voor gezinnen met wat oudere kinderen zal dit een van de favoriete stranden worden, je kan er namelijk van de ca. 20 meter hoge klif af springen..

waterschoenen Theoule

De stranden van Théoule-sur-Mer! zijn prachtig door de verschillende hoogtes die de omgeving biedt. Aan de ene kant de licht stijgende heuvels van Cannes en aan de andere kant de uitlopers van het Esterel gebergte. Deze zorgen voor woeste inhammen aan de kust met grillige rots pieken. Het rode en okerkleurig gesteente in combinatie met de azuurblauwe zee is prachtig om te zien. De stranden zijn nog min of meer een ‘geheime bestemming’, nog niet ontdekt door massa toerisme. Voor degenen die een rustig strand op prijs stellen is het nu maar hopen dat dit lang zo mag blijven! Een tip als je gaat: waterschoenen zijn geen overbodige luxe!

Realisatie: Van der Let & Partners

Geplaatst in: Cannes en omgeving

Tags: Strand, Watersport

Klanten over VillaSud

9.0

Klanten waarderen VillaSud met een gemiddeld rapportcijfer van: 9.0 (schaal 1 tot 10). Dit cijfer is gebaseerd op 2172 reviews.

Naar Zuid Frankrijk met VillaSud?

Wij doen voor u het zoekwerk!

Villasud
 • Professionele selectie en doorlopende checks
 • 200+ unieke, exclusieve villa's in Zuid-Frankrijk
 • Op de mooiste plekken, sfeervolle, luxe interieurs
 • Met privé zwembad of op loopafstand strand

Uw verblijf tot in de puntjes geregeld

Villasud
 • Onze villa-specialisten kennen alle villa's goed
 • Wilt u iets speciaals? wij regelen het voor u!
 • Lokale villa-managers begeleiden u tijdens vakantie
 • Online toegang boekingsgegevens en reisgegevens

What you see is what you get!

Villasud
 • Wij werken rechtstreeks samen met villa-eigenaren
 • Villa's worden uitgebreid en oprecht beschreven 
 • Gedetailleerd en snel zoekfilter, dat scheelt u tijd!
 • Goede foto's en films, gemaakt door eigen team

Thuis in Zuid-Frankrijk

Villasud
 • Al bijna 20 jaar Zuid-Frankrijk specialist
 • Onze passie voor Zuid-Frankrijk delen wij graag met u!
 • Zuid-Frankrijk App met Insider Tips voor onze gasten
 • 24/7 Concierge-service tijdens verblijf bij veel villa's