Correns, een klein maar wereldberoemd dorpje in de Provence Verte!

Correns is een piepklein dorpje met zo’n 800 inwoners in de Provence Verte.  De natuur in en om Correns is prachtig en nodigt uit om te wandelen. Op het riviertje de Argens kan je heerlijke kanotochten maken, een leuke activiteit voor het hele gezin. In de buurt van Correns liggen een aantal dorpen die ook zeker een bezoek waard zijn, zoals Cotignac, Tourtour en Entrecasteaux. De prachtige abdij in Le Thoronet ligt op slechts 24 kim afstand van Correns.

Wat maakt het kleine dorpje Correns nou zo beroemd zal je je misschien afvragen. In de eerste plaats is dit dorp het allereerste ‘bio dorp’ van Frankrijk. Dat wil zeggen dat alle akkerbouwers er werken op strikt biologisch verantwoorde wijze. De dorpsbewoners zijn vooral trots op de productie van hun mooie, biologische wijnen.

Wat het dorp echt op de wereldkaart heeft gezet is de komst van het Amerikaanse acteurskoppel Brad Pitt en Angelina Jolie. Zij werden verliefd op dit prachtige dorpje en kochten in 2012 in Correns het wijnchâteau Miraval nadat ze het eerst een aantal jaren hadden gehuurd.

Het château telt ongeveer 35 kamers en de bijbehorende, natuurlijk ook biologische, wijngaard beslaat ca. 400 hectare. In de kapel op hun landgoed gaven ze elkaar op 23 augustus vorig jaar het jawoord.

Sinds ‘Brangelina’ zich in Correns heeft gevestigd is dit kleine dorpje erg populair geworden. Het aantal reizigers dat een zoekactie heeft gedaan naar dit dorp is aanzienlijk gestegen. De dorpsbewoners blijven nuchter onder de belangstelling die hun dorp sinds 2008 heeft gekregen. Sterker nog, er wordt zelfs geklaagd over herrie; de familie Pitt verplaatst zich bij voorkeur per helikopter…

Lekker eten in Correns doe je bij Auberge du Parc. Dit restaurant is van de Nederlander Onno Stijl. Hij bereidt er dagelijks een Menu du Marche, gebaseerd op de verse producten die in de streek verkrijgbaar zijn. Voor 25 tot 30 euro lunch je er heerlijk en ’s avonds ben je voor een diner ca. 35 euro kwijt. Meteen een goede gelegenheid om de wijnen van Château Miraval eens te proberen!

De rosé van Château Miraval veroverde in 2013 plek 84 in de jaarlijkse top 100 van het Amerikaanse wijnmagazine WineSpectator en was daarmee de hoogst genoteerde rosé uit de lijst en mocht zich dus de beste rosé van de wereld noemen.

Daar was lang niet iedereen het mee eens. De rosé, resultaat van een samenwerking tussen het Hollywood stel en de internationaal gerespecteerde wijnfamilie Perrin, smaakt prima. Hij is lekker, maar niet exclusief in zijn soort vinden veel andere wijnkenners. Er worden in de Provence wel meer lekkere rosé gemaakt die minder prijzig is zeggen zij.

Over de smaak van wijn valt dus wel degelijk te twisten… Proef de rosé en oordeel zelf! De vraag naar deze rosé is groter dan het wijnchateau aankan dus het kan moeilijk zijn om een fles te bemachtigen!

Realisatie: Van der Let & Partners

Onze villa's in Pays Varois rondom Draguignan
8.8
Klanten over VillaSud

Klanten waarderen VillaSud met een gemiddeld rapportcijfer van: 8.8 (schaal 1 tot 10). Dit cijfer is gebaseerd op 1241 actuele reviews.

Lees meer klantbeoordelingen

Zuid Frankrijk & VillaSud

Wij doen voor u het zoekwerk

  • Professionele selectie en doorlopende checks
  • 250+ unieke, exclusieve villa's in Zuid-Frankrijk
  • Sfeervolle, luxe en moderne interieurs
  • Met privé zwembad of op loopafstand strand

Uw verblijf goed geregeld

  • Onze villa-specialisten kennen alle villa's goed
  • Wilt u iets speciaals? wij regelen het voor u!
  • Lokale villa-managers begeleiden u 
  • Online toegang boeking- en reisgegevens

What you see is what you get!

  • Wij werken rechtstreeks met villa-eigenaren
  • Villa's worden uitgebreid en oprecht beschreven 
  • Gedetailleerd, makkelijk en snel zoekfilter!
  • Mooie eerlijke foto's en filmbeelden

Thuis in Zuid-Frankrijk

  • Al bijna 20 jaar Zuid-Frankrijk specialist
  • Onze passie voor Zuid-Frankrijk delen wij graag!
  • Zuid-Frankrijk App met Insider Tips
  • Laat u inspireren door onze villa adviseurs!