Èze, een pareltje aan de Côte d'Azur!

| Nice en omgeving |
Èze, een pareltje aan de Côte d'Azur!

Èze is één van de mooiste dorpen aan de Côte d’Azur en verdient het om een keer in the spotlights te staan op ons blog. Als je in de buurt van Nice op vakantie bent is het een gemiste kans als je er niet bent geweest!

Eze op berg

Het kleine Middeleeuwse dorpje Èze ligt bovenop een heuvel (429 m. boven zeeniveau) en biedt je  een werkelijk spectaculair uitzicht over de Middellandse Zee en de omgeving. Bij helder weer kan je zelfs Corsica zien liggen. Vanwege de bijzondere ligging van dit dorp hoog bovenop de berg heeft Eze de bijnaam ‘Adelaarsnest’ gekregen. Het pittoreske dorp heeft een karakteristieke kerk, talloze smalle steegjes, steile weggetjes en heel veel trapjes. Er zijn ook leuke winkeltjes, kunstgaleries en restaurantjes te vinden. De hoeveelheid aan bloemenpracht (bougainville) is overweldigend te noemen. Eze is een fotogeniek dorp, elke keer als je de hoek om gaat heb je weer een ander prachtig uitzicht. De verscheidenheid aan landschappen vraagt erom om vastgelegd te worden. Een goede camera meenemen is dan ook geen overbodige luxe.

Eze kerk en bloemen

Over bloemen gesproken: Èze is ook beroemd om haar schitterende tuin (Le jardin exotique d’Èze). Met een bezoek aan deze tuin sla je twee vliegen in een klap: je ziet er een prachtige collectie van wel 400 verschillende soorten cactussen, agaves en aloë's en vetplanten en tegelijkertijd heb je vanaf deze tuin een adembenemende uitzicht over de Middellandse Zee en omgeving. Het is even een klim om er te komen want de tuin ligt op het hoogste punt van het dorp. Maar eenmaal daar aangekomen heb je dan ook wat! De tuin is overigens ook een leuke plek om te picknicken en is zonder meer een leuke toevoeging aan je bezoek aan Èze.

tuin in Eze

Ook leuk om te doen is een bezoek brengen aan de Fragonard parfum fabriek in het dorp. Je kunt er terecht voor een gratis rondleiding. De gids vertelt je de geschiedenis van de fabriek en hoe zij hun parfum maken. Natuurlijk zijn de heerlijke luchtjes aan het einde van de rondleiding te koop .Vanaf 15 euro heb je echt heerlijk geurtjes, leuk om als souvenir om cadeautje voor het thuisfront mee te nemen!

Overicht Eze

Tenslotte een tip voor sportievelingen die niet terugdeinzen voor een beetje avontuur: het Nietzsche Pad! Ben je in het bezit van een goede conditie en stevige wandelschoenen, dan is een bezoek aan Èze via het Nietzsche Pad een leuke uitdaging. Dit keienpad brengt je vanaf zeeniveau naar het op 429 meter hoge Èze-Village  De klim neemt totaal zo’n anderhalf uur in beslag. Het Nietzsche Pad begint tegenover het treinstation van Èze (Èze-sur-Mer), het pad staat op borden aangegeven.

Nietzsche pad in Eze

Het pad is, zoals de naam al doet vermoeden, ontdekt door Friedrich Nietzsche. Deze Duitse filosoof hield van avontuur. Als je dit pad beklimt zal je dat kunnen beamen! De beklimming van het pad is zwaar te noemen. Niet omdat het pad te rotserig, te kronkelig of op andere wijze onbegaanbaar is, maar vanwege het alsmaar stijgen. Als je begint denkt je nog ‘het valt wel mee’, maar na verloop van tijd wordt het zwaarder en zwaarder. De prachtige uitzichten onderweg en het gevoel dat je hebt als je na afloop lekker met een drankje op een terrasje zit uit te puffen maakt alles goed!

Terrasje in Eze

Kortom een aanrader dit pareltje aan de Côte d’Azur! De gemoedelijke, rustgevende sfeer in het dorp Èze, de smalle straatjes,  de witte zandstranden in de buurt en de panoramische vergezichten geven je niet alleen het typische Franse gevoel, maar ook een echt vakantiegevoel!

Realisatie: Van der Let & Partners

Klanten over VillaSud

9.1

Klanten waarderen VillaSud met een gemiddeld rapportcijfer van: 9.1 (schaal 1 tot 10). Dit cijfer is gebaseerd op 3274 reviews.

Zuid Frankrijk & VillaSud

Wij doen voor u het zoekwerk

Villasud
 • Professionele selectie en doorlopende checks
 • 250+ unieke, exclusieve villa's in Zuid-Frankrijk
 • Sfeervolle, luxe en moderne interieurs
 • Met privé zwembad of op loopafstand strand

Uw verblijf goed geregeld

Villasud
 • Onze villa-specialisten kennen alle villa's goed
 • Wilt u iets speciaals? wij regelen het voor u!
 • Lokale villa-managers begeleiden u 
 • Online toegang boeking- en reisgegevens

What you see is what you get!

Villasud
 • Wij werken rechtstreeks met villa-eigenaren
 • Villa's worden uitgebreid en oprecht beschreven 
 • Gedetailleerd, makkelijk en snel zoekfilter!
 • Mooie eerlijke foto's en filmbeelden

Thuis in Zuid-Frankrijk

Villasud
 • Al bijna 20 jaar Zuid-Frankrijk specialist
 • Onze passie voor Zuid-Frankrijk delen wij graag!
 • Zuid-Frankrijk App met Insider Tips
 • Laat u inspireren door onze villa adviseurs!