Een must-do in Antibes: le Tour du Cap d'Antibes!

| Cannes en omgeving |
Een must-do in Antibes: le Tour du Cap d'Antibes!

Denk je aan Cap d ‘Antibes dan denk je onmiddellijk aan de exclusieve hotels en prestigieuze villa's die ingebed in de groene oase van het schiereiland liggen. De hoge Aleppo pijnbomen, eeuwenoude olijfbomen, witte kalkstenen kliffen en diepe inhammen in de kuststrook geven het landschap iets wilds.

Overzicht Cap d'Antibes

Je wordt dan ook verrast door een lieflijk slingerend wandelpad dat langs de kust opdoemt. Het voert je aan de ene kant langs de azuurblauwe zee en aan de andere kant langs de hoge muren die de aangrenzende tuinen tegen de golven beschermen. Het wandelpad staat bekend als een van de mooiste wandelpaden van de Cote d’Azur: le Sentier du Littoral. Het pad is nog niet zo lang geleden verlengd. In plaats van op een gegeven moment rechtsomkeert te maken en via dezelfde weg weer terug te keren kan je er nu echt een volledig ‘rondje’ van zo’n 4 kilometer lopen, een wandelilng van ongeveer twee uur.

Bord Plage de la Garoupe

Een goed startpunt van de wandeling is het smalle, verharde wandelpad dat bij Plage de la Garoupe ligt. Om er de zomer een parkeerplaats te vinden kan je het beste vroeg in de ochtend of laat in de middag komen. Als je van plan bent de wandeling van zo’n twee uur te volbrengen is het met het oog op de temperatuur sowieso een goed idee om dat in de ochtend of aan het eind van de middag of zelfs in de avond te doen.

Start wandeling Antibes

Het wandelpad biedt een schitterend uitzicht over de Baie de la Garoupe en in de verte de Alpen. De route voert je langs de ongerepte, interessante en droomachtige plekken. Het klimmen en dalen, al dan niet met behulp van trappen, maakt de wandeling tot een sportieve onderneming. Het pad loopt soms dicht langs de rand van kliffen. Hoog opspattende golven en borden met de waarschuwing: ‘promenade ts dangereuse par coup de mer’ geven aan dat het er hier erg gevaarlijk kan zijn als het stormt. Het is dan ook echt nodig om goede schoenen aan te doen, de wandeling op slippers maken is niet aan te bevelen.

Wandeling Sentier du Littoral Antibes

Vanaf het zuidelijkste puntje van de kaap gaat de tocht gaat verder langs het nieuw aangelegde gedeelte van le Sentier du LIttoral. Je wandelt langs de muren van chateau Croë (privé bezit) waar je de kust verlaat en het wandelpad verder landinwaarts gaat.Al snel doemt Villa Eilenroc op, een mooi moment om even te pauzeren en op adem te komen.

Wandelpad Antibes

Villa Eilenroc werd tussen 1860 en 1867 gebouwd door de Nederlander Hugh Hope Loudon. De villa kreeg de naam Eilenroc, een anagram van Cornelie, de naam van zijn echtgenote De uitzonderlijke woning staat symbool voor de luxe en wellust van de Belle Epoque. In 1982 liet de laatste eigenaresse villa Eilenroc na aan de stad Antibes Juan-les-Pins onder de voorwaarde dat de villa zou worden opengesteld voor publiek.

Villa in Antibes

Het park rondom de villa is beplant met traditionele bloemen en planten van de Méditerranée. In het hart van de tuin bevindt zich een prachtige rozentuin. Als de villa geopend is loont het zeker de moeite om er een kijkje te nemen, hetzelfde geldt voor de idyllische tuin.

Palmbomen Plage de la Garoupe

Met een wandeling rond Cap d’Antibes in combinatie met een bezoek aan villa EIlenroc sla je twee vliegen in een klap. Het wordt een dag die je niet snel zal vergeten, zeker niet als je ook nog een mooie zonsondergang mee pakt!

Realisatie: Van der Let & Partners

Klanten over VillaSud

9.1

Klanten waarderen VillaSud met een gemiddeld rapportcijfer van: 9.1 (schaal 1 tot 10). Dit cijfer is gebaseerd op 3274 reviews.

Zuid Frankrijk & VillaSud

Wij doen voor u het zoekwerk

Villasud
 • Professionele selectie en doorlopende checks
 • 250+ unieke, exclusieve villa's in Zuid-Frankrijk
 • Sfeervolle, luxe en moderne interieurs
 • Met privé zwembad of op loopafstand strand

Uw verblijf goed geregeld

Villasud
 • Onze villa-specialisten kennen alle villa's goed
 • Wilt u iets speciaals? wij regelen het voor u!
 • Lokale villa-managers begeleiden u 
 • Online toegang boeking- en reisgegevens

What you see is what you get!

Villasud
 • Wij werken rechtstreeks met villa-eigenaren
 • Villa's worden uitgebreid en oprecht beschreven 
 • Gedetailleerd, makkelijk en snel zoekfilter!
 • Mooie eerlijke foto's en filmbeelden

Thuis in Zuid-Frankrijk

Villasud
 • Al bijna 20 jaar Zuid-Frankrijk specialist
 • Onze passie voor Zuid-Frankrijk delen wij graag!
 • Zuid-Frankrijk App met Insider Tips
 • Laat u inspireren door onze villa adviseurs!