Saint-Tropez, dat is zien en gezien worden!

| Saint-Tropez en omgeving |
Saint-Tropez, dat is zien en gezien worden!

Als je eenmaal met de bateau vert in Saint-Tropez bent aangekomen, zie onze blogbericht van vorige week, dan ben je meteen bij een van de belangrijkste attracties: de oude haven. Een bezoek aan Saint-Tropez begint dan ook vaak met het slenteren langs deze haven waarbij je je kunt vergapen aan de luxe jachten en de mensen die zich daar aan boord bevinden.

Saint tropez haven

Dit kan je overigens ook comfortabel vanaf een van de terrasjes doen die zich aan de kade en recht tegenover de haven bevinden. Een van de oudste en bekendste terrassen is café-patisserie Senequier. Je betaalt er de hoofdprijs voor een kop koffie maar het vermaak dat je vanaf het terras kan hebben is onbetaalbaar. 

Je kunt er zonder blikken of blozen kijken naar de taferelen die zich afspelen op de achterdekken van de kapitale jachten. Deze jachten liggen nog op geen drie meter van je verwijderd. Verveelde pubers, schaars geklede dames, de ‘happy few’ ligt hier te kijk. Zien en gezien worden, dat is Saint-Tropez! Ook liefhebbers van mooie auto’s zullen komen in Saint-Tropez aan hun trekken, want  Ferrari’s of Lamborghini’s zijn hier zeker geen uitzondering.

Mooie mensen op jacht

Het spreekt natuurlijk voor zich dat dit vissersdorpje meer te bieden heeft dan alleen jachten, mooie auto’s en mensen kijken. Met haar rijke verleden heeft het dorp een aantal interessante bezienswaardigheden, zoals bijvoorbeeld de 16e eeuwse citadel. Deze burcht met een aantal kanonnen ligt op een hoger gelegen plek in Saint-Tropez. Momenteel bevindt zich er een maritiem museum.

Kerk Saint-Tropez

De pastelkleurige barokkerk van Saint-Tropez, gebouwd in 1820, is in perfecte harmonie gebouwd met de omgevende gebouwen. De ronde toren is al te zien vanaf de haven en maakt deel uit van het typische aanzicht Saint-Tropez, een bezichtiging waard.

Ook een aantal kleine musea, zoals bijvoorbeeld Museé de l'Annonciade met haar schilderwerken en beeldhouwwerken van kunstenaars die in Saint-Tropez woonden, zijn zeker een bezoek waard. Leuk om te zien is het sinds de films van de Franse komiek Louis de Funès nog onveranderde politiebureau aan de Place Blanqui, vlakbij de haven.

Louis Vuitton

Shoppen kan je natuurlijk ook goed in Saint-Tropez. Op één vierkante kilometer vind je alle grote modehuizen. Chanel, Gucci, Fendi, Dior, Armani en Louis Vuitton hebben de laatste mode voor je in huis. Prijskaartjes zijn vaak niet te vinden, want de serieuze klant die hier komt shoppen kent geen financiële beperkingen!

Ben je op dinsdag of zaterdag in Saint-Tropez dan heb je, als je ervan houdt tenminste, geluk! Op die dagen is op Place des Lices in de ochtend de traditionele, kleurrijke markt met voor elk wat wils. Naast groente en fruit vind je er bijvoorbeeld ook kleding, tassen, schoenen, antiek, curiosa en Frans aardewerk.

tassen markt st tropez

Wat je natuurlijk ook kunt doen tijdens je bezoek aan Saint-Tropez is wandelen! Er loopt een wandelpad van Saint-Tropez helemaal naar Cavalaire (le Sentier du Litoral). Dit wandelpad brengt je bij mooie stranden en je kunt tijdens het wandelen genieten van de schitterende natuur.

Wandelen bij Saint-Tropez

Hoe druk het in de zomer ook kan zijn in Saint-Tropez, op dit moment liggen er vissersbootjes in de haven, zijn veel veel restaurants en winkels dicht en is het bijna uitgestorven in het dorp. Een groter contrast kan je niet hebben!

Realisatie: Van der Let & Partners

Klanten over VillaSud

9.1

Klanten waarderen VillaSud met een gemiddeld rapportcijfer van: 9.1 (schaal 1 tot 10). Dit cijfer is gebaseerd op 3297 reviews.

Zuid Frankrijk & VillaSud

Wij doen voor u het zoekwerk

Villasud
 • Professionele selectie en doorlopende checks
 • 250+ unieke, exclusieve villa's in Zuid-Frankrijk
 • Sfeervolle, luxe en moderne interieurs
 • Met privé zwembad of op loopafstand strand

Uw verblijf goed geregeld

Villasud
 • Onze villa-specialisten kennen alle villa's goed
 • Wilt u iets speciaals? wij regelen het voor u!
 • Lokale villa-managers begeleiden u 
 • Online toegang boeking- en reisgegevens

What you see is what you get!

Villasud
 • Wij werken rechtstreeks met villa-eigenaren
 • Villa's worden uitgebreid en oprecht beschreven 
 • Gedetailleerd, makkelijk en snel zoekfilter!
 • Mooie eerlijke foto's en filmbeelden

Thuis in Zuid-Frankrijk

Villasud
 • Al bijna 20 jaar Zuid-Frankrijk specialist
 • Onze passie voor Zuid-Frankrijk delen wij graag!
 • Zuid-Frankrijk App met Insider Tips
 • Laat u inspireren door onze villa adviseurs!