Onze favoriete restaurants Zuid-Frankrijk

Al ruim 20 jaar is Zuid-Frankrijk ons 2e thuis, we komen hier maar al te graag! De prachtige omgeving, het aangename klimaat en de gastvrije sfeer maakt dat wij ons hier keer op keer weer thuis voelen.

Naast al het moois wat de Franse Riviera te bieden heeft, zijn wij enorme liefhebbers van de Franse cuisine. Er zijn heel wat plekjes waar we graag terugkeren als het gaat om de fijne sfeer in combinatie met overheerlijke gerechten. Wat dacht je van een 'tartare de saumon' als voorgerecht, een plateau 'fruits de mer' als hoofdgerecht en een 'tarte tatin' als dessert? Het water loopt ons alweer in de mond bij het schrijven van dit bericht!

Omdat wij in al deze jaren al een aardig lijstje met favoriete restaurants hebben verzameld, leek het ons leuk om dit met jullie te delen. Per unieke bestemming hebben wij 1 restaurant uitgekozen die voor ons, met stipt op nummer 1 staat.

Côte d’Azur

Le Cap Mail in Les Issambres

Le Cap Mail

Al jaren favoriet bij ons vanwege mooie ligging aan het pittoreske strand, midden in Les Issambres en de goede prijs/kwaliteit van het eten. Leuk rotsstrand voor kinderen om te spelen, ook strandstoelen te huur. In hoogseizoen op vrij/za ook s’avonds open, er is dan vaak live muziek, meestal jazz of carribean. Eigenaar Eric en zijn vrouw Annie zijn zeer gastvrij. Reserveren wordt aanbevolen!

Le WYC in Sainte Maxime

Le WYC

Deze relaxte Beach Club aan Plage de la Nartelle ligt op 5 minuten rijden van Sainte-Maxime en is al jaren een begrip aan de Côte d’Azur. De prijs/kwaliteit verhouding van het eten is goed, zeker voor Zuid-Franse begrippen, de sfeer is ontspannen en het personeel is vriendelijk. Ook de locatie aan het prachtige strand van La Nartelle is top. 

Probeer de 'tartare de saumon' en de 'cassolette de St Jacques', met een koud glas rosé van ‘Domaine des Planes'. En als toetje een 'fondant moelleux' of een 'café gourmand'. We love it!

Nikki Beach in Saint Tropez

Nikki Beach

Witte linnen gordijnen wapperen bij Nikki Beach in de warme mediterrane bries. Borden vol verse vis, levende krab en kreeft, sushi en sashimi komen voorbij. Veel langbenige blondines met dure parfum. Bij het zwembad is de DJ begonnen met house en dansen hippe jongeren op de muziek, champagne spuit in het rond. Nikki Beach Saint-Tropez straalt aan alle kanten nieuw geld uit: schoonheid, elegantie, klasse en stijl. Kinderen onder 18 jaar zijn niet toegestaan bij het zwembad. En inderdaad, we hebben het gezien: Sting mocht om die reden niet naar binnen... Reserveren!

L’Etoile in Frejus

L'etoile

Tegenover de haven van Boulouris in Frejus ligt dit gezellig restaurantje met idyllisch uitzicht. Rustig terras aan het strand met eerlijk eten en aardige bediening. Formule du Jour is een aanrader.

La Maison de Marie in Nice

La Maison de Marie

Hartje Nice, op steenworp afstand van Place Massena ligt die restaurant waar je beslist een keer zou moeten eten als je in Nice bent. Een verborgen pareltje, een oase van rust, lekkere dagmenu's, vriendelijke bediening. Prijzen beneden gemiddeld (20 euro voor 3 gangen menu). Ga je niet voor het menu dan biedt de kaart voldoende heerlijke alternatieven, allemaal even goed geprijsd. Een bezoek meer dan waard!

Plage Goeland in Cannes

Plage Goeland

Niet alleen een van de goedkoopste plekken in Cannes om een strandbedje te huren, maar ook eten op het strand voor een redelijke prijs. De prettige sfeer, vriendelijke bediening en het lekkere eten tegen redelijke prijzen gezien de locatie maken dit tot een van de fijnste beachclubs van Cannes.

La Pinède Plage in La Croix Valmer

La Pineda

Luxe, sfeervolle beachclub op prachtige locatie in La Croix Valmer bij een hotel met zwembad. Lunchen of dineren onder de sterren terwijl je de golven zachtjes op het strand hoort rollen. Uitstekende en verfijnde keuken. Hogere prijsklasse, reserveren aangeraden!

Provence

Chez Bruno in Lorgues

Chez Bruno

In Lorgues eet je truffels bij Bruno, de enige echte 'truffelkoning' van de Provence! Dit restaurant (bekroond met 1 Michelinster) staat bekend om de heerlijke truffelgerechten die Bruno bereidt. Dit brengt een boven gemiddeld prijsniveau met zich mee, maar je eet dan wel heel lekker en in een prettige ambiance!

Hôtel des Deux Rocs in Seillans

Hotel des Deux Rocs

In Seillans is het genieten bij het Hôtel des Deux Rocs, binnen of buiten op het terras bij het fontein van een traditionele Provencaalse keuken, waarbij alle ingrediënten vers van lokale producenten komen.

Les Chênes Verts in Tourtour

Les Chenes Verts

In een mooie en bosrijke omgeving vindt je dit restaurant dat in de Michelin gids staat genoemd. Je geniet er van een regionale keuken met truffelgerechten als specialiteit. Je kan er zowel binnen als buiten op het terras eten. Als je op vakantie bent in de omgeving van Tourtour en van lekker eten houdt is dit een niet te missen adres!

Aux Petits Oignons in Aix en Provence

Aux Petit Oignons

Dit restaurant is klein maar fijn. Wat betreft formaat van het restaurant dan, want het eten doe je er groots! 

Geen toeters en bellen maar gewoon lekker eten. De bediening is vlot en vriendelijk. Ze werken met biologische, lokale ingrediënten, de recepten zijn origineel en de prijzen zijn beneden gemiddeld voor Aix en Provence-begrippen. De vegetarische kaart is ook uitstekend en anders dan anders. Je eet hier zelfs als vegetariër ook een lekkere burger! Wat let je om het uit te proberen?!

La Fleur de Lys in Grasse

La Fleur de Lys

Een juweeltje, dit kleine en gezellige restaurant in Grasse. Men kan kiezen tussen a la carte eten of kiezen voor één van de twee menu's met vaste prijs tussen 28 en 38 euro voor drie gangen. Gezien de kwaliteit van het eten, de service en ambiance is dat het ook wel waard.

Calendal in Cassis

Calendal

De reputatie van dit legendarische restaurant in Cassis is bij iedereen in Cassis bekend. Je geniet hier van authentieke, Provençaalse gerechten zoals de beroemde bouillabaisse. Er heerst een gezellige sfeer, leuke en vriendelijke gastheren. Buiten kan je eten zonder verkeerlawaai, ook wel prettig! Reserveren wordt in het hoogseizoen aanbevolen.

Dit waren ze dan, onze meest favoriete restaurants in Zuid-Frankrijk. Wij hopen dat jullie er net zo van zullen genieten als wij dat doen!

Voor nog meer fijne adresjes of andere insidertips, verwijzen we graag naar de volgende pagina: Zuid-Frankrijk tips.

Met zonnige groet,

Het VillaSud Team

8.8
Klanten over VillaSud

Klanten waarderen VillaSud met een gemiddeld rapportcijfer van: 8.8 (schaal 1 tot 10). Dit cijfer is gebaseerd op 1241 actuele reviews.

Lees meer klantbeoordelingen

Zuid Frankrijk & VillaSud

Wij doen voor u het zoekwerk

  • Professionele selectie en doorlopende checks
  • 250+ unieke, exclusieve villa's in Zuid-Frankrijk
  • Sfeervolle, luxe en moderne interieurs
  • Met privé zwembad of op loopafstand strand

Uw verblijf goed geregeld

  • Onze villa-specialisten kennen alle villa's goed
  • Wilt u iets speciaals? wij regelen het voor u!
  • Lokale villa-managers begeleiden u 
  • Online toegang boeking- en reisgegevens

What you see is what you get!

  • Wij werken rechtstreeks met villa-eigenaren
  • Villa's worden uitgebreid en oprecht beschreven 
  • Gedetailleerd, makkelijk en snel zoekfilter!
  • Mooie eerlijke foto's en filmbeelden

Thuis in Zuid-Frankrijk

  • Al bijna 20 jaar Zuid-Frankrijk specialist
  • Onze passie voor Zuid-Frankrijk delen wij graag!
  • Zuid-Frankrijk App met Insider Tips
  • Laat u inspireren door onze villa adviseurs!