Corona virus - update 18 maart

Covid-19 & Vakantie 2020, update 16 juli.

Hallo Zuid- Frankrijk! Hallo vakantievilla!

Hallo privé zwembad! Hallo beachclub!

Hallo restaurant en zonnig terras!

We komen er weer aan.

_____________________________________________

Op deze pagina houden we u graag op de hoogte van de actualiteit rondom de corona crisis en de gevolgen daarvan voor uw reservering. 

VillaSud volgt hierbij nauwlettend de richtlijnen van ANVR en ACM

_____________________________________________

In verband met Covid-19 is het dragen van mondkapjes in gesloten openbare ruimten per 19 juli verplicht in Frankrijk.
Onder gesloten openbare ruimten wordt o.a. verstaan; supermarkten, winkels, banken en restaurants.

_____________________________________________

Frankrijk heeft aangekondigd dat vanaf 15 juni alle grenzen weer volledig zijn heropend voor toeristen uit België en de andere Schengenlanden.

Zie ook het reisadvies Federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken;

_____________________________________________

Hoe is de situatie nu in Zuid-Frankrijk?

Het leven in Frankrijk is conform het nieuwe normaal weer op gang gekomen, net zoals in België. Restaurants en cafés zijn weer open. Net als winkels, winkelcentra en markten. Ook stranden, meren en parken zijn weer toegankelijk. U kunt wandelen, sporten en bijvoorbeeld ook picknicken. Musea, pretparken en bezienswaardigheden zijn ook weer geopend.

De situatie is in Frankrijk is op dit moment in grote lijnen vergelijkbaar met België. Er zijn (net als in België) op dit moment nog restricties voor de openbare ruimte, bijvoorbeeld dat je niet met meer dan 10 personen bijeen mag komen en je 1 meter afstand moet houden. 

_______________________________________________

Hieronder leest u de antwoorden op enkele mogelijke vragen.

Vragen en antwoorden zijn mede afkomstig van de ANVR website en ACM

Wat betekent het reisadvies 'Geel' van  BuZa voor Frankrijk voor mijn vakantie?​ ​Het reisadvies van BuZa inmiddels aangepast naar "Geel" voor reizen naar Frankrijk vanaf 15 juni 2020. Dat betekent dat u in dit land als toerist weer welkom bent en u ook niet bij terugkomst in thuisquarantaine hoeft. In verband met corona heeft Frankrijk - net als in België - maatregelen getroffen die een beperkte invloed hebben op het dagelijks leven. Wij adviseren u om de BZ Reisapp te downloaden en u aan te melden voor de 24/7 Informatieservice van BuZa. Zo blijft u tijdens uw vakantie goed op de hoogte van de actuele situatie. 

Hoe zit het met mijn verzekeringen als ik nu op reis ga naar Frankrijk? Het reisadvies van BuZa wordt aangepast naar "Geel" voor reizen naar Frankrijk vanaf 15 juni 2020. Dat betekent doorgaans dat uw verzekeringen normaal dekking geven. Wel adviseren wij u om voor de volledigheid navraag te doen bij uw verzekeraar(s).

Mijn reis vindt plaats na de openstelling van de grenzen en gaat ook door, maar ik moet wel rekening houden met verschillende maatregelen die de bestemming van het ontvangende land stelt. Mag ik mijn reis op basis van deze maatregelen kosteloos annuleren? ​Ja, u mag annuleren, maar de kosten daarvoor liggen bij u als reiziger. We zullen deze maatregelen moeten accepteren als het ‘nieuwe normaal’.

Mijn reis vindt plaats na de openstelling van de grenzen en gaat ook door, maar ik wil (nog) niet op vakantie i.v.m. corona. Mag ik mijn reis annuleren? ​Ja, u mag annuleren, maar de kosten daarvoor liggen bij u als reiziger. Angst is geen reden voor kosteloze annulering.

Mag ik mijn reservering annuleren? Ja u mag altijd annuleren.  Alleen gelden dan wel onze reguliere  annuleringsvoorwaarden, die zijn gebaseerd op de ANVR-Boekingsvoorwaarden voor losse reisdiensten ($3). 

Wat zijn de reguliere annuleringsvoorwaarden? U kunt als huurder helaas niet kosteloos annuleren. Juridisch is de situatie als volgt: U heeft een losse accommodatie geboekt. Indien het verblijf in de betreffende accommodatie feitelijk kan worden uitgevoerd en theoretisch uitvoerbaar is bestaat er geen recht op kosteloos annuleren met terugbetaling van de huurpenningen. Het reizen van- en naar de villa valt niet onder de invloedssfeer van de eigenaar. (Bron ANVR en ACM)

Bij een annulering worden aan u de volgende kosten in rekening gebracht.

  • Bij annulering acht weken of langer voor aanvang van het verblijf: 35% van de gefactureerde huursom zijnde het bedrag van de aanbetaling. 
  • Bij annulering binnen de termijn van acht (vier/twee*) weken voor de dag van aanvang van het verblijf: 100% van de gefactureerde Huursom en 100% van de gefactureerde kosten ‘Servicepakket’.

* Indien er aan u uitstel van betaling is verleend.