Corona virus - update 29 augustus

Covid-19 & Vakantie 2020, update 10 september.

Op deze pagina houden we u graag op de hoogte van de actualiteit rondom de corona crisis en de gevolgen daarvan voor uw reservering. 

VillaSud volgt hierbij nauwlettend de richtlijnen van ANVR en ACM

Zie ook het reisadvies Federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken;

___________________________________

10/09; De Belgische overheid verklaart per 11 september 2020 16.00 naast de regio's Bouches du Rhône en Alpes-Maritimes en de VAR nu ook de Vaucluse tot rode zone.

03/09; De Belgische overheid heeft per 3 september 2020 naast de regio's Bouches du Rhône en Alpes-Maritimes nu ook VAR tot rode zone bestempeld. Dit betekent dat reizen vanuit België naar deze regio's verboden is. Zie ook reisadvies Federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken;

27/8; Frankrijk heeft negentien nieuwe regio's tot zogeheten rode zones bestempeld vanwege het oplopende aantal corona besmettingen. Hieronder vallen de départementen Alpes-Maritimes en Var, vrijwel de gehele zuidkust aan de Middellandse Zee. 

Het is verwarrend, maar deze Franse code 'rood' is echt wat anders dan de kleurcodering van de reisadviezen van de Nederlandse regering. Deze maatregel betekent alleen dat lokale autoriteiten van de Franse overheid de vrijheid krijgen om extra maatregelen te nemen en het aantal testen zal worden opgevoerd. 

Voor u als Belg blijft het reisadvies van Buitenlandse Zaken van toepassing. Op dit moment geldt er in Zuid Frankrijk alleen voor de Alpes Maritimes en Bouches-du-Rhône een kleurcode 'rood'. Voor de Var blijft de kleurcode 'oranje'.

Zie ook de site van Buitenlandse Zaken met informatie over wat een reisadvies betekent

Heeft u vragen over uw reservering? Neem dan gerust contact met ons op, bij voorkeur via e-mail. 

______________________________

26/8;  De Belgische overheid geeft aan; het departement Alpes-Maritimes heeft de kleurcode rood. Indien u retour keert uit de regio dient verplicht in zelfisolatie te gaan.

17/8; De Belgische overheid geeft aan; Reizen naar de volgende voor - VillaSud relevante - departementen Var, Vaucluse is toegestaan en mogelijk. Er is sprake van een verhoogde waakzaamheid als gevolg van de kleurcode oranje zone. Er is geen sprake van zelf isolatie bij terugkeer naar België. Er is enkel sprake van zelf isolatie bij een kleurcode rood.

______________________________

14/8; De Franse overheid heeft op 14 augustus kenbaar gemaakt dat een aantal departementen als gevolg van Covid-19 ontwikkelingen een andere status en kleurcode hebben gekregen. 

Voor de (voor VillaSud reserveringen relevante) departementen Alpes - Maritimes en Bouches-du-Rhône geldt dat de kleur code is aangepast naar rood.

Dit betekent dat lokale autoriteiten de beveogdheid krijgen om extra maatregelen te treffen zoals bijvoorbeeld het sluiten van horeca. Eerder deze week voerden steden al een mondkapjesplicht in voor op drukke plekken. 

Reizen naar Frankrijk is mogelijk rekening houdende met een verhoogde waakzaamheid voor de departementen Alpes-Maritimes en Bouches-du-Rhône.

______________________________

In verband met Covid-19 is het dragen van mondkapjes in gesloten openbare ruimten per 19 juli verplicht in Frankrijk.

Onder gesloten openbare ruimten wordt o.a. verstaan; supermarkten, winkels, banken en restaurants.

______________________________

Frankrijk heeft aangekondigd dat vanaf 15 juni alle grenzen weer volledig zijn heropend voor toeristen uit België en de andere Schengenlanden.

______________________________

Hieronder leest u de antwoorden op enkele mogelijke vragen.

Vragen en antwoorden zijn mede afkomstig van de ANVR website en ACM

Hoe zit het met mijn verzekeringen als ik nu op reis ga naar Frankrijk? Eventuele directe zorgkosten (ook ivm corona) zijn meestal goed geregeld via de zorgverzekering, los van geldende reisadviezen. Bij reis- en annuleringsverzekeringen kunnen er afwijkende dekkingen gelden, die verschillen per verzekeraar. Wel adviseren wij u om voor de volledigheid navraag te doen bij uw verzekeraar(s).

Tijdens mijn reis moet ik rekening houden met verschillende maatregelen die de bestemming van het ontvangende land stelt. Mag ik mijn reis op basis van deze maatregelen kosteloos annuleren? ​Ja, u mag annuleren, maar de kosten daarvoor liggen bij u als reiziger. We zullen deze maatregelen moeten accepteren als het ‘nieuwe normaal’.

Mijn reis vindt plaats en gaat ook door, maar ik wil (nog) niet op vakantie i.v.m. corona. Mag ik mijn reis annuleren? ​Ja, u mag annuleren, maar de kosten daarvoor liggen bij u als reiziger. Angst is geen reden voor kosteloze annulering.

Mag ik mijn reservering annuleren? Ja u mag altijd annuleren.  Alleen gelden dan wel onze reguliere  annuleringsvoorwaarden, die zijn gebaseerd op de ANVR-Boekingsvoorwaarden voor losse reisdiensten ($3). 

Wat zijn de reguliere annuleringsvoorwaarden? U kunt als huurder helaas niet kosteloos annuleren. Juridisch is de situatie als volgt: U heeft een losse accommodatie geboekt. Indien het verblijf in de betreffende accommodatie feitelijk kan worden uitgevoerd en theoretisch uitvoerbaar is bestaat er geen recht op kosteloos annuleren met terugbetaling van de huurpenningen. Het reizen van- en naar de villa valt niet onder de invloedssfeer van de eigenaar. (Bron ANVR en ACM)

Bij een annulering worden aan u de volgende kosten in rekening gebracht.

  • Bij annulering acht weken of langer voor aanvang van het verblijf: 35% van de gefactureerde huursom zijnde het bedrag van de aanbetaling. 
  • Bij annulering binnen de termijn van acht weken voor de dag van aanvang van het verblijf: 100% van de gefactureerde Huursom en 100% van de gefactureerde kosten ‘Servicepakket’.